Save the date : Zwevegems bierfestival 14 en 15 augustus

Ja, het is nog bijna een maand maar toch wil ik u warm aanbevelen (met deze temperaturen hoeft dit waarschijnlijk niet meer) om dit openlucht-bierfestival reeds in de agenda te noteren.

Op 14 en 15 augustus 2018 vindt al voor de achttiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber: 47 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor, goed voor bijna 200 verschillende bieren, dit allemaal samen op het Zwevegemse Th. Toyeplein, in de schaduw van de Sint-Amanduskerk, dat is het streekbierenfestival.

Het Internationaal Streekbierenfestival op 14 en 15 augustus in Zwevegem is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierfirma’s voor de eerste maal present in Zwevegem, met name Totem, The Ministry of Belgian Beers, Julia Beers, Brasserie d’Ebly, Serafijn, Petre Devos en De Landing kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Septem Brewery uit Griekenland, Brouwerij Jopen uit Nederland, Brouwerij Weihenstephan uit Duitsland, Rechurch uit Engeland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.

Het eerder aangekondigde Brewdog uit Schotland is er door organisatorische problemen niet bij maar met The Sisters Brewery uit Nederland hebben we zeker een waardige vervanger. Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Het Wieze Festbier van Brouwerij De Brabandere. De lijst is te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf.

De 47 brouwerijen brengen ca. 220 bieren mee! Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Kartje Kilo, Dé Roger, The Chevy’s, Tirolerschwung en Mitch & N2 Music, De Wilfrieds & Moaten of Guy et Les Michelins Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van de professionele monitoren van de Funbus. Wie graag een hapje eet tussendoor, kan terecht bij in onze volledig nieuwe foodcorner.

Voor meer informatie, kunt u terecht op http://www.flanderseventsvzw.be. Volg het festival op http://www.facebook.com/flanderseventsvzw, op Instagram flanderseventsvzw of twitter #isbfzwevegem.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s