Bierflash.be

bier- en brouwerijnieuws

Evenement

Autonome Bierproevers doen (opnieuw) gooi naar wereldrecord en ditmaal… in Brugge

Hoewel eerst werd gekeken naar de Markt en 't Zand om de recordpoging te doen, moeten de Brugse Autonome Bierproevers zich tevreden stellen met de Vesten: "Ook een leuke en sfeervolle locatie", klinkt het. © PDV

De Brugse Autonome Bierproevers (BAB), ook bekend van het Bierfestival, organiseren op zaterdag 8 september om 14 uur de recordpoging De Langste Toost. Het evenement gaat door tussen de molens op de Kruisvest in Brugge. Bedoeling is dus om zoveel mogelijk mensen samen te brengen om met te toosten met een glas bier en elkaar zo een goede gezondheid te wensen.

Geen vergunning

“Uiteraard willen wij het record breken dat op 23 juni 2013 in de Portugese stad Anadia werd gevestigd”, is BAB-voorzitter Marc Vandepitte duidelijk. “Daar kregen ze toen 1.233 mensen bij elkaar.” De BAB wilde vorig jaar al dit record breken in Brugge maar kreeg daarvoor toen geen vergunning van het Brugse stadsbestuur. Daarom week de organisatie uit naar Damme maar door een te korte voorbereidingstijd en het weer die ook niet mee zat, faalde deze poging.

“We wilden de recordpoging eerst organiseren tussen de Markt en ’t Zand maar dit bleek praktische erg moeilijk en het stadsbestuur maakte vlug duidelijk dat ze dit niet zouden toelaten. Met de Vesten hebben we nu ook wel een goede, sfeervolle locatie gevonden“, stelt Vandepitte. “We zijn nu veel beter voorbereid en leren ook uit de fouten die we maakten in Damme. Zo richten we ons nu ook op groepen vanaf 25 personen – zoals verenigingen en sportclubs – om zich in te schrijven.”

Awards

“Naargelang het aantal leden in de groep krijgen ze een bronzen, zilveren, gouden of platinum award als erkenning van de deelname en als unieke herinnering. De groepsverantwoordelijke krijgt dan vooraf de nodige bonnenboekjes om te verdelen onder de leden, zodat er voor hen dus geen wachttijden zijn.”

Het ‘zenuwpunt’ van de recordpoging ligt aan de Sint-Janshuismolen. Daar kunnen de deelnemers inschrijven en dus hun glazen en drankbonnetjes ophalen. Een deelnemingspakket kost 5 euro, daarin zijn drie drankbonnetjes, een boekje met cartoons over bier en een glas inbegrepen.

“We verwelkomen het publiek op de Kruisvest vanaf 13 uur. Er zal doorlopend animatie zijn en we zorgen ook voor een foodtruck. Voor het bier werken we samen met de twee brouwerijen die in de Brugse binnenstad gelegen zijn, met name De Halve Maan en Bourgogne des Flandres”, besluit Marc Vandepitte. (PDV)

Alle praktische info op www.babvzw.be

Bron : http://www.kw.be (PDV)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s