Brouwerij De Bie blijft knallen: 3 nieuwe medailles én uitbreiding brouwcapaciteit

In het Verenigd Koninkrijk – al jaar en dag een thuis voor de gerenommeerde International Beer Challence (IBC) – worden de laatste slokken bier nog weggespoeld, maar de afwas achteraf neemt Brouwerij De Bie er graag bij. Want: de ambachtelijke biertovenaars van De Bie zijn dik in de prijzen gevallen. Alwéér, mogen we wel zeggen. Het wordt stilaan moeilijk om de tel van de medailles bij te houden. In ieder geval mag Brouwerij De Bie drie exemplaren toevoegen aan haar collectie.

Winterbie ging aan de haal met een zilveren medaille, terwijl Hellekapelle en Double Bie beiden brons wisten te pakken. Als je weet dat de IBC-jury meer dan 900 bieren proeft uit 30 verschillende landen, dan mag het duidelijk zijn dat de concurrentie moordend is. En dat Brouwerij De Bie internationaal tot het kruim van de bierbrouwers behoort. De voorzitter van de IBC-jury, Jeff Evans, zegt het zo: ‘Onze jury wordt bemand door uiterst ervaren mensen. Zij zien erop toe dat elke medaille écht verdiend is. Hier een medaille wegkapen, is hard werken. Er worden geen cadeaus uitgedeeld.’

Bij Brouwerij De Bie zijn ze uiteraard in de wolken met deze erkenning voor al het harde werk. ‘Na een zilveren medaille voor onze Zatte Bie, recent op de Australian International Beer Awards (AIBA), is dit opnieuw een bewijs dat onze ‘true brew’-filosofie de juiste is,’ zegt Nicolas T’Joen. ‘Bij ons geen additieven en chemische brol,wat wij brouwen is ‘the real deal’.

Brouwerij De Bie zag de voorbije jaren – onder impuls van de talrijke prijzen die ze won – haar export exponentieel toenemen. Eind september zal de brouwcapaciteit uitgebreid worden. ‘Dat is nodig om een antwoord te bieden op de stijgende vraag uit nieuwe afzetlanden,’ aldus Nicolas nog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s