Xavier Vanneste investeert 20 miljoen euro in nieuwe bottelarij

Xavier Vanneste investeert liefst 20 miljoen euro in een nieuwe bottelarij voor zijn brouwerij De Halve Maan die onder meer Brugse Zot op de markt brengt. De nieuwe site, die pal naast de Brugse ring komt te liggen, zal dagelijks tot 500.000 flesjes gebruiksklaar maken en moet tegen 2020 klaar zijn. 

Op 6 december, uitgerekend op de dag van Sinterklaas, moet de Deputatie de vergunning afleveren voor de bouw van de nieuwe bottelarij. Naar verwachting kan dit geen probleem vormen, want het dossier werd volgens alle autoriteiten optimaal voorbereid.

foto : http://www.groep3.be

Geert Bourgeois, minister-president  van de Vlaamse regering, had op een druk bijgewoonde persconferentie niets dan lof voor brouwerij De Halve Maan. “Inzake ondernemerschap en inzake duurzaamheid, is deze onderneming een toonvoorbeeld in Vlaanderen”, aldus Geert Bourgeois. “Ecologisch toont Xavier Vanneste de weg met integratie van zonnepanelen en een sterk doorgedreven water recyclage systeem. De Halve Maan zet in de praktijk om wat Vlaanderen verstaat en promoot met de campagne Industrie 4.0. We steunen en subsidiëren deze investering dan ook met een bedrag van iets boven de 1 miljoen euro. Vlaanderen steunt voor een overgroot deel op familiebedrijven, zoals deze brouwerij er ook een is. Het wordt soms vergeten maar 78 procent van de bedrijven in West-Vlaanderen zijn familiebedrijven. Deze bedrijven zorgen dus bij uitstek voor welvaart.”

foto : http://www.groep3.be

Double digit groei

In totaal legt Xavier Vanneste 20 miljoen euro op tafel om wat hij noemt een broodnodige investering te realiseren. Een deel (zowat twintig procent) komt uit eigen middelen, de rest loopt via bankfinanciering (ING). De vraag naar het Brugse bier is overweldigend groot, ook in het buitenland, wat jaarlijks leidt tot double digit groeicijfers. “We zullen met dit investeringsplan ook de lokale economie aanzwengelen”, aldus Xavier Vanneste. “We hebben alvast gekozen voor een lokaal architectenbureau (Groep III) en via deze weg zullen tal van Brugse kmo’s in onderaanneming diensten en producten toeleveren.”

Xavier Vanneste vertegenwoordigt binnen het familiebedrijf de zesde generatie brouwers. Bij Brouwerij De Halve Maan werken circa 50 mensen, de producten vinden al hun weg naar 30 landen buiten België.

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s