Maar liefst 750 bierliefhebbers zullen op zondag 26 augustus samen Palm-hop plukken op de plantage van de brouwerij in Steenhuffel, een record.Palm startte haar eigen hopteelt, goed voor een 3.000-tal hopranken, in 2011. Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. De tijd van de oogst is aangebroken, en dat moment deelt de brouwerij graag met haar biervrienden.

750 hopplukkers

Voor deze zesde editie schreven 750 bierliefhebbers zich in om zelf deel te nemen aan de hoppluk. “Vanwege de droogte heeft de hopplant wel weinig vocht kunnen opnemen waardoor er minder bloei en minder belvorming is in de onderste helft van de plant”, vertelt Palm-hopteler Bert Jambon. “In het algemeen zijn de bellen dit jaar dus wat kleiner. Ook het stormweer, in het jargon ‘hopduvel’ genoemd, heeft de plant geen goed gedaan, bladeren zijn vroegtijdig afgewaaid en zijranken kennen breuk. Gelukkig doet de regen van afgelopen dagen de hop goed, extra vocht kan er voor zorgen dat de hopbellen alsnog in volume toenemen.”

Viki Geunes

Ook voor deze editie wordt de pluk gecombineerd met onder andere Highland Games en een foodtruckfestival. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de Palm-bieren wordt dit volgens de organisatoren een hoogmis voor levensgenieters. Sterrenchef Viki Geunes (’t Zilte & U-Eat Antwerpen ) komt langs om de creaties te proeven. Voorts staan bezoeken aan de brouwzaal en de stoeterij op het programma, wat gecombineerd kan worden met een fietstocht (Palm-route en Cornet-route).

© Palm Belgian Craft Brewers.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant – Alain Trappeniers