Twintig miljoen euro voor reconversie brouwerij Eylenbosch

In Schepdaal (Dilbeek) is een aannemer begonnen met de gedeeltelijke afbraak van Brouwerij Eylenbosch. Op de site komen commerciële ruimtes en flats. Het budget bedraagt 20 miljoen euro. 

Het gebouw van de voormalige brouwerij Eylenbosch staat inmiddels al 16 jaar leeg. Na een lange zoektocht werd uiteindelijk een herbestemming voor de site gevonden.

20 miljoen euro

De eigenaar van de site, de vennootschap Emile Eylenbosch, slaat voor het project de handen in elkaar met architectenbureau Osk-ar, investeerdersgroep Gigantes en vastgoedmakelaar Pajota. In totaal komen er 55 appartementen, zestig ondergrondse parkeerplaatsen en een commerciële ruimte van 2.000 vierkante meter. Het budget voor de reconversie bedraagt een slordige 20 miljoen euro.

Beschermd

De niet beschermde gebouwen zullen worden afgebroken. In het beschermde gedeelte  zullen de oude vloeren vervangen worden door nieuwe. Voor de afbraakwerken  kregen de investeerders een subsidie van 1,45 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Indien de werken volgens plan verlopen zullen de eerste bewoners en handelaars in 2021 hun intrek nemen op de site.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Alain Trappeniers

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s