Izegemse bierfan Wacho werkt aan boek over passie

Wie in Izegem aan bier denkt, denkt aan Freddy Debels, alias Wacho. Nu heeft hij al zijn bierkennis in een boek gegoten. Om het te kunnen uitgeven, start hij een crowdfunding.

Bierkenner Freddy Debels, alias Wacho, schreef het boek Educatieve Bierjagers. Zijn favoriete bier is een blond Redenaarke dat in brouwerij d’Oude Maalderij in Izegem wordt gebrouwen. Foto: fmr

Wacho is een bekend figuur in Izegem en omstreken, niet alleen voor zijn liefde voor het gerstenat, maar ook voor zijn bodemloze kennis. Elke week is er wel iemand die hem vraagt om zijn eigen bier uit te brengen. “En telkens is mijn antwoord: geen tijd, geen goesting en geen geld”, lacht Wacho. Maar op de vraag om een boek uit te brengen, heeft hij na lang nadenken wel ja geantwoord.

“Zeker toen biersommelier en thuisbrouwer Belinda Eelbode mij uitdaagde om dit te doen.” Het schrijven is Wacho niet vreemd. Al op jonge leeftijd schreef hij artikels over het thema. Hij is ook de man achter de Bierbrief, een digitale nieuwsbrief met 4.500 lezers. En nu is er dus het boek Educatieve Bierjagers.

Volgens Debels is het niet zijn bedoeling om het zoveelste brouwsel te bespreken. “Ik wil een vijftigtal figuren uit de wereld van het bier aan het woord laten. Ik heb hun verhaal opgetekend en keurig vormgegeven met een voorstelling en verschillende foto’s.”

Het werk is zo goed als af. Wacho hoopt om het boek tegen de feestdagen op de markt te krijgen. Dit keer had hij wel tijd en goesting, maar nog altijd geen geld. “Daarom start ik nu een crowdfunding. Anders lukt het niet om een boek uit te geven. De uitgevers vragen om eerst met geld over de brug te komen.”

Verrassing

Wie wil meehelpen kan zijn of haar steun kwijt op BE68 0636 5144 2234. “Wie dertig euro stort, krijgt het boek gratis toegestuurd, gesigneerd en met een verrassing”, verzekert Debels.

Hij maakte al heel wat mensen warm voor zijn publicatie. Zo schreven Vlaams minister en bierliefhebber Sven Gatz en voorzitter van Zythos Freddy Van Daele een voorwoord. Wacho hoopt dat beiden ook aanwezig zullen zijn op de signeersessie die hij binnenkort organiseert.

INFO

Alle info over de crowdfundingactie vind je op www.bierjagers.be

Bron : http://www.nieuwsblad.be – Frank Meurisse

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s