Voortaan ook in Gent Duvel op vat te proeven

Na de Koningin Elisabethzaal en Brouwerij De Koninck in Antwerpen, BOZAR en Café Manneken Pis in Brussel en Duvel Depot in Breendonk (Puurs) schenkt de Handelsbeurs in Gent nu ook Duvel van het vat. De concertzaal is hiermee de eerste locatie in Oost-Vlaanderen waar je het speciaalbier van de tap kan bestellen. Door het complexe (her)gistingsproces en de grote hoeveelheid koolzuur van het bier, leek het tot voor kort nog onmogelijk om ooit een Duvel van het vat te drinken. Na enkele jaren onderzoek, slaagden ze er bij brouwerij Duvel – Moortgat toch in om een tapinstallatie te ontwerpen die aan alle nodige vereisten voldoet om een Duvel te tappen zoals ze vanop fles uitgeschonken wordt, een wereldprimeur! Duvel van het vat behoudt de hergisting, het alcoholpercentage en de authentieke, hoppige smaak, zonder te moeten inboeten op kwaliteit.

Voortaan kan je bij de Handelsbeurs in Gent nu ook Duvel van het vat drinken. De concertzaal is hiermee de eerste locatie in Oost-Vlaanderen waar je het speciaalbier van de tap kan bestellen. Tot voor kort leek het thans nog onmogelijk om ooit een Duvel, zoals we die kennen met zijn hergisting, van het vat te drinken. Duvel heeft nood aan een grote hoeveelheid koolzuur en aan hergisting op fles dus is een uitdaging om Duvel op vat te krijgen in dezelfde omstandigheden. Daarom gingen ze bij brouwerij Moortgat aan de slag om een nieuwe tapinstallatie te ontwikkelen, waarmee ze Duvel kunnen laten hergisten op vat en daarenboven de koolzuurgraad en het alcoholpercentage van 8,5% kunnen behouden.

Na een twee jaar durende ontwikkelingsfase, slaagden ze er bij brouwerij Moortgat in om een tapkraan te ontwikkelen die aan alle nodige vereisten voldoet. Bij elk nieuw vat Duvel wordt een leiding geleverd die tussen de kraan en het vat gestoken wordt. Daarnaast zijn de kranen zelf ook aangepast en de diameter van de leidingen een pak kleiner, zodat je zonder problemen een frisse Duvel kan tappen met zijn typerende schuimkraag. Een Duvel van het vat is met zijn vier graden een tikkeltje kouder dan vanop fles, maar behoudt in tegenstelling tot vele andere speciaalbieren van de tap, zijn authentieke, hoppige smaak zonder zijn kwaliteit te verliezen.

 Te proeven in Handelsbeurs in Gent

Duvel op vat werd voor het eerst geschonken op donderdag 11 oktober tijdens het concert van Brian Marsella Trio. Dit is het eerste concert in een reeks rond 65 jaar John Zorn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s