Een tijd geleden kreeg de pers de  mededeling dat het verdwijnen van de Westlaan Promenade ook het wegvallen van het bekende Westlaan Bierfestival inhield.

De mensen achter dit Roeselaarse Bierfestival Stijn Couvreur (2de van rechts) en Katrien Vanbrabant (2de van links) brachten de talentvolle organisatoren Tine Vercruysse (midden) en Björn Cappelle (links) samen met biergoeroe Wacho (rechts) in stelling voor een vernieuwd Roeselaars bierfestival.

Komende zaterdag 20 oktober wordt iedereen uitgenodigd vanaf 15.00 uur naar de conferentiezaal van ruime Expohal gelegen aan de Diksmuidsesteenweg 400 te Roeselare.Her bierfestival#VANRSL is een familie- en bierliefhebbers bijeenkomst waar vooral aandacht wordt besteed aan onze Internationale biercultuur.

Het festival richt zich een beetje naar de kleine tot middelgrote biermakers, met 13 standen waarbij een 50-tal bieren worden aangeboden. De ene al wat unieker dan de andere zodat iedere bierliefhebber er een volwaardige keuze zal kunnen maken.

Er kan geproefd worden uit glaasjes van ongeveer 15 cl. Voor die proevertjes kan je er een startpakket, bestaande uit een glas en 5 jetons, aan de ingang aanschaffen. (ook extra jetons mogelijk)

Bij de goed gekozen brouwers is er alvast de inbreng van de Roeselaarse bierproducenten Rodenbach (die het doen samen met collega’s Palm Breweries, Urthel en De Hoorn), Bom Brewery (Oekene) en Bram Brewery (Beveren). Als uitsmijter de herdenking van de geboorte van wereldkampioen Jempi Monseré ( 70 jaar geleden) waarbij de Mandelzonen hun zeer aangenaam herdenkingsbier meebrengen.

Uit het Naburige Izegem komen The Better Beer Brewers en d’Oude Maalderij. Ardooie levert Den Stillen Dardois. Vrienden des huizes Dikke Jan uit Desselgem, Castalia Craft Beers uit Zonnebeke en Bier & Karakter Slypskapelle brengen hun lekkerste bieren mee. De Feniks Heule brengt ook al wat unieks mee.

Buiten de provincie werden Brouwerij ’t Kroontje uit Denderbelle en Brouwerij Enigma Heusden-Zolder erbij gehaald. Naast frisdranken en koffie is #VANRSL een heus familiefeest waar ook aan de kinderen worden gedacht met onder meer ‘Springkasteel’. De hongerigen worden ook lekker verzorgd en je vindt er alle antwoorden op je vragen over brouwproces en bijbehoren. Tijdens de leuke achtergrondmuziek krijgen de bezoekers een kort intermezzo van de beroemde accordeonist Marino Punk.

Er is veel parking aan de Roeselaarse hallen en voor wie met openbaar vervoer komt is er een taxiservice door Gidsenservice Clé-Ann-Do tussen station Roeselare en festivalsite, en eventueel ook vanaf u thuis aan een zeer schappelijke prijs,

Info en reservatie op 0497 43 02 19