DE KRUIDERIE LANCEERT BULNAS CAMPA

Recent lanceerde De Kruiderie uit Beernem Bulnas Campa, bieren en gin gemaakt met bio- kruiden van eigen kweek.

Bulnas Campa presenteert 2 biertjes, een blonde versie op basis van citroenverbena en het bruine broertje Agastache met dropplant. De bieren kwamen tot stand dankzij een intense samenwerking met de Vliegende Paard brouwers uit Oedelem.

Citroenverbena is  ook de smaakmaker van de Bulnas Campa GIN. De strogele gin werd ontwikkeld met kruidenkwekerij Claus, een collega kruidenkweker uit Kruishoutem die al heel wat ervaring heeft met het infuseren van kruiden en jeneverbes in een neutrale alcohol.Bulnas Campa gin drink je het best puur of met een neutrale tonic.

De Kruiderie, met zijn feeërieke ligging middenin het Landschapspark Bulskampveld, maakt deel uit van het maatwerkbedrijf Footstep. Het tewerkstellingsproject loopt ondertussen meer dan 30 jaar (1986) en  geeft met de opkweek en verwerking van biologische kruiden  een zinvolle tijdsbesteding aan mensen die (nog) niet in het reguliere circuit aan de slag kunnen.

Arbeid biedt hen de kans te groeien, zowel op persoonlijk als sociaal vlak, en laat hen toe om terug met zelfvertrouwen in de wereld te staan.

De naam Bulnas Campa verwijst naar de oude naam van Bulskampveld, die opduikt sinds 1149. Het Germaanse Bulnas Kampa dat “stierenveld” of “heide van de stieren” betekent verwijst naar woeste, onvruchtbare grond. Met haar project bewijst De Kruiderie eens temeer dat de gronden van Bulskampveld op vandaag erg vruchtbaar zijn.

Bulnas Campa is verkrijgbaar in De Kruiderie en de horeca-zaken van Footstep: Hotel Roodhof te Oostkamp en de kinderboerderijen van Brugge en Torhout. En heel binnenkort in vele zaken op en rond Bulskampveld!

Info : De Kruiderie – Bulskampveld 12  – Beernem – www.bulnascampa.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s