The Musketeers bouwen nieuwe brouwerij met horecazaak in Sint-Gillis-Waas

Met enige vertraging is eind deze zomer de bouw begonnen van de gloednieuwe brouwerij op de voormalige steenbakkers-site te Sint-Gills-Waas. De brouwerij van bierproducent The Musketeers moet een nieuwe toeristische trekpleister worden in het Waasland. Er komt naast de brouwerij een horecazaak en rond de site zullen mensen speciale fiets- en wandelroutes kunnen ontdekken. 

Brouwerij The Musketeers, bekend van de Troubadourbieren, werd opgericht in 2000 door enkele afstuderende brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van vier kameraden waarvan Stefaan Soetemans en Kristof De Roo nu nog overblijven. De Brouwerij investeert nu 8 miljoen om van de oude steenbakkers-site een brouwerij met belevingscentrum te maken. Met een brouwinstallatie van 50 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

Gepland was dat de werken al in maart dit jaar konden van start gaan, maar uiteindelijk werd de officiële eerste steen pas op 22 augustus gelegd. “De bouwwerken hebben vertraging opgelopen omdat we problemen hadden met de stabiliteit van de ondergrond”, zegt Stefaan Soetemans.

Verdubbeling van de productie

Vandaag wordt er nog altijd gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi, maar daar is het plafond meer dan bereikt. “Daarom zijn we al enkele jaren op zoek naar een geschikte locatie om onze speciaalbieren te brouwen. We zochten een plek met een verleden en vielen uiteindelijk op deze oude steenbakkerij in de Reepstraat”, gaat Kristof De Roo verder. “Momenteel brouwen we 8.000 hectoliter per jaar, wat overeenkomst met 3,2 miljoen glazen Troubadour. De nieuwe installatie in Sint-Gillis-Waas laat ons toe om op termijn de productie op te trekken tot 15.000 hectoliter bier per jaar.”

De brouwerij levert ook heel wat nieuwe jobs op. Soetemans: “Vanaf de opening zullen we een 10-tal nieuwe mensen uit de regio in dienst nemen en zodra het horecagedeelte klaar is, zullen dat er nog een pak meer worden.”

Brouwerij The Musketeers kan rekenen op subsidies van bijna een half miljoen euro door de Vlaamse overheid. Dit in het kader van een programma dat kmo’s en grote ondernemingen steunt die individueel of gezamenlijk een strategisch transformatieproject willen realiseren.

Toeristische trekpleister

De brouwerij ligt vlak naast de terreinen van de Wase Golf en wordt voorzien van een horecazaak waar toeristen met een hart voor Belgische speciaalbieren terecht kunnen.  De bedoeling is om met fiets- en wandelroutes en weekendarrangementen het toerisme in de streek een duwtje in de rug te geven. De brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers over de vloer te krijgen.

Verwacht wordt dat het eerste gerstenat tegen april volgend jaar zal kunnen vloeien in Sint-Gillis-Waas.

Bron : http://www.madeinoostvlaanderen.be – Rani Cromphout

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s