Game of Thrones bier komt eindelijk naar België

2019 wordt het jaar van de White Walkers en de Night’s Watch, want de razend populaire HBO-serie Game of Thrones komt niet alleen met een gloednieuw seizoen naar België, maar heeft nog een andere verrassing in petto: Iron Throne-bier. Het blonde bier wordt al goed gesmaakt door de Amerikaanse fans van de serie en maakt binnenkort ook eindelijk zijn langverwachte intrede in ons land. Het Iron Throne-bier, dat van Belgische makelij is, wordt gebrouwen door een zusterbrouwerij van Duvel-Moortgat in Amerika. In België zal het Iron Throne-bier enkel verkrijgbaar zijn binnen het horeca-programma ‘Suggesties van de patron’,  waarbij het bier exclusief beschikbaar is bij een beperkte selectie van cafés, samen met nog andere speciaalbieren zoals Tank7, ’t IJwit en N’ice Chouffe.

Goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. De populaire Amerikaanse serie komt niet alleen met een gloednieuw seizoen, maar lanceert ook zijn Iron Throne-bier in ons land. Het bier wordt gebrouwen door een zusterbrouwerij van Duvel-Moortgat in Amerika en kon daar al rekenen op veel lof van de Amerikaanse fans. Het Iron Throne-bier heeft een lichte, gouden amberkleur met een zachte smaak en een kruidige afdronk. Het etiket wordt gesierd met de symbolen van de Great Houses en de Iron Throne, de herkenbare troon van de koning van de Zeven Rijken uit de serie, waar het bier eveneens naar vernoemd werd. Je kan het verfrissende blonde bier exclusief proeven binnen het horeca-programma ‘Suggesties van de patron’, waarbij Iron Throne samen met nog andere speciaalbieren zoals Tank7, ’t IJwit en N’ice Chouffe exclusief geschonken wordt bij een beperkte selectie van cafés.

Op het nieuwe seizoen en het bier is het nog even wachten, maar de Iron Throne belooft alvast het ideale speciaalbier te worden in afwachting van de finale van het achtste seizoen van Game of Thrones!

Tasting notes Iron Throne (6,5% alc.)

  • Mout: honingmout, aromamout & rode tarwe
  • Hop: Styrian Golding, Hallertau Spalter Select
  • Kruiden: citroenschil, paradijskorrel
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s