Saison Lokaal enkel lokaal te verkrijgen

Lokaalmarkt  stelde einde 2018 zijn eigen bier voor. Saison Lokaal is een blond en fruitig aperitiefbier dat de hopboer een gezicht geeft. “Want we hebben onze mooie biercultuur aan de hopboeren te danken”, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaalmarkt.  

Lokaalmarkt is een boerenmarkt met bar en kinderatelier, elke vrijdag in Aalst, Deerlijk, Brugge en Roeselare. Op de markt koop je rechtstreeks van de boer. “Je ziet bij ons elke week de mensen die ervoor zorgen dat je lekker kan eten. Die filosofie trekken we met nu door met ons eigen bier, Saison Lokaal”, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaalmarkt.

Links Sjarel Buysschaert van “Lokaalmarkt” en rechts Bart Boeraeve, hopteleer.

Voor Saison Lokaal werkt Lokaalmarkt samen met hopboer Bart Boeraeve uit Poperinge. “Bart is intussen de vijfde generatie van het familiebedrijf Belhop”, zegt Sjarel Buysschaert. “Dankzij hopboeren als Bart hebben we zo’n mooie biercultuur. Daarom geven we hem graag een gezicht. Letterlijk en figuurlijk. Want Barts gezicht staat ook op het etiket van Saison Lokaal.”

Saison Lokaal is een blond bier met een alcoholpercentage van 5,5 % en aroma’s van fruit, graan en bloemen. Volgens hopboer Bart Boeraeve zorgt de Belgische hop ook voor een typische, streekgebonden smaak. “Ons milde zeeklimaat, in combinatie met de typische Poperingse zand-leembodem, zorgt voor zachte en subtiele smaaktoetsen.”

Het bier is op de markt te koop in de bar of per bak. Lokaalmarkt  vindt elke vrijdag plaats van 15 tot 19 uur in Aalst, Brugge, Roeselare, Deerlijk (adressen : klik hier) en binnenkort op zaterdagmorgen op een locatie die nog moet bekend gemaakt worden. Hou alvast de website in het oog.

Het bier wordt gebrouwen door Geert Toye van Brouwerij Toye uit Marke (bekend van z’n bier Goedendag).

Info en contact

Sjarel Buysschaert – 0486 05 92 98 – www.lokaalmarkt.besjarel@lokaalmarkt.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s