AB INBEV BREIDT HOEGAARDSE BOTTELARIJ UIT

Biergigant ABInBev is gestart met werken aan de site Altenaken in Hoegaarden. Bedoeling is een extra magazijn te bouwen en de transportzone en bottelarij uit te breiden.

AB InBev is zinnens de verhoogde capaciteit, van 1,3 miljoen tot 1,5 miljoen hectoliter, volop te benutten. Om die doelstellingen te realiseren moet er extra geproduceerd worden. Voor de bewaring van de afgewerkte, extra producten is de brouwerij gestart met de bouw van een nieuw magazijn. Ook de bottelarij en de transportzone worden aangepast om de toegenomen productie op te vangen. Tegen 2020 moeten de werken klaar zijn. Een aannemer is intussen gestart met de grondwerken.

Grondverwervingen

Achter de site van AB InBev zijn er ook plannen voor economische uitbreiding maar dat dossier is nog niet rond. Intercommunale Interleuven is momenteel in de weer met de verwerving van de gronden. Dat proces zou tegen eind dit jaar moeten voltooid zijn. Behalve AB InBev zouden er nog bedrijven interesse hebben in een stuk van het nog te ontginnen industrieterrein.

180 werknemers 

Bij AB InBev in Hoegaarden werken momenteel 180 personen.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant – Alain Trappeniers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s