Brouwerij De Brabandere breidt zijn actieradius nog maar eens uit

De productie bij Brouwerij De Brabandere breidt fors uit. Vanaf april heeft de brouwerij extra operatoren en techniekers nodig op hun site in Bavikhove. De aanwervingen zijn essentieel om de groei bij te benen, volgens CEO Albert De Brabandere: “Dankzij de vele vernieuwingen in alle afdelingen van de brouwerij en de toenemende vraag naar ons assortiment, blijven we als familiale brouwerij jaar na jaar groeien.”

De bieren van Brouwerij De Brabandere vinden meer dan ooit hun weg naar het publiek. De nodige investeringen konden de laatste jaren dan ook niet uitblijven. Zo werd 2 jaar geleden 15 miljoen euro neergeteld voor wat ook vandaag nog de meest moderne en flexibele flessenlijn van België is. “Dankzij deze nieuwe bottelarij kunnen we veel verschillende verpakkingen afleveren, wat ervoor zorgt dat heel wat nieuwe projecten binnenstromen en we beduidend meer produceren.” aldus Albert De Brabandere. “Wij kiezen bewust voor vernieuwing en verandering, wat uiteraard grote inspanningen en energie vraagt. Het huidige veranderingstraject is enkel mogelijk dankzij een sterk team ( de Bavik Super People, bijnaam van de werknemers in de brouwerij) en de blijvende steun van de vorige generatie.”

Nieuwe rekruten

In de brouwerij werken momenteel ruim 80 mensen om alles in goede banen te leiden. “Hoewel onze productie ver geautomatiseerd is, blijven mensen een belangrijke schakel in het volledige productieproces” benadrukt Pieter Maes, hoofd productie. “Om aan de groeiende vraag naar onze bieren te voldoen, breiden we onze productie fors uit en schakelen we over naar een ploegensysteem: twee ploegen van zeven man. Daarnaast zijn er ook veel investeringen geweest in gistzaal en filtratie. Als de investering in de gistzaal is afgerond, hebben we in 10 jaar tijd een nieuwe brouwerij gezet.”

Meer produceren betekent natuurlijk ook meer verkopen. Het bier uit Bavikhove vindt vlot zijn weg overal ter wereld. “Mijn vader Ignace De Brabandere startte reeds in de jaren 80 met export”, vertelt Albert. “Niet toevallig speelt Frankrijk een belangrijke rol dankzij onze gunstige ligging vlakbij de grens, maar het gaat veel verder. Vandaag exporteert de brouwerij naar 42 landen met als grootste afnemers Frankrijk, Nederland, Rusland en de VS. Ook daar worden voornamelijk Bavik Super Pils en het Petrus-gamma enorm gesmaakt.”

Open voor publiek

In september blaast Brouwerij De Brabandere bovendien 125 kaarsjes uit. Dat wordt niet enkel gevierd met nieuwe brouwinstallaties. Tot nu toe was de brouwerij niet standaard open voor bezoekers, maar daar komt begin april verandering in. Vanaf dan verwelkomen brouwmeester Chris en zijn vrouw Jeanine van dinsdag tot donderdag groepen van 20 tot 40 personen in het Brouwershuys voor een brouwerijbezoek. Op het programma: de brouwerij in volle actie, van bierketels tot eikenhouten foeders. Het gastvrije koppel belooft op een charmante manier hun kennis en ervaring binnen de brouwerij te delen. “Brouwerij De Brabandere mag dan al een lange traditie hebben, maar als familiale brouwerij blijven we niet vast hangen aan het verleden”, zegt de CEO nog. “Met projecten zoals het brouwerijbezoek en de uitbreiding van het personeelsbestand, zijn we klaar voor de toekomst.”

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s