Westmalse trappistenkaas is erkend streekproduct

De paters van de trappistenabdij in Westmalle mogen voortaan het bekende label Streekproduct.be op hun kaas kleven. De beoordelingscommissie zette hiervoor het licht op groen.Die commissie streekproducten komt 3 keer per jaar samen om de erkenningsaanvragen voor traditionele streekproducten te evalueren. Wie een erkenning krijgt, mag het erkenningslabel Streekproduct.be gebruiken op zijn verpakking en communicatie.

Nieuwe stal
De eerste erkenningsronde van 2019 leverde 5 goedgekeurde dossiers op, waaronder dus dat van de Kaasmakerij Abdij der Trappisten in Westmalle. De abdij heeft al sinds de stichting in 1794 een boerderij binnen haar muren. Sinds 1932 leggen de paters zich toe op de veeteelt. Recent werd een volledig vernieuwde stal voor 400 koeien in gebruik genomen. De melk voor de trappistenkaas komt voor 100% van de eigen koeien die rondom de abdij grazen. De Westmalse kaas wordt verkocht in een jonge en een belegen variant.

Andere producten die in deze ronde hun erkenning kregen, zijn streekhoning uit Gistel, boerenpaté uit de Westhoek, Oost-Vlaamse graanjenever en de lekstok van Confieserie Thijs uit Sint-Niklaas.

Bron : http://www.madeinkempen.be – Paul Huysmans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s