BeerSelect haalt 900.000 euro op voor bouw groepsbrouwerij

De vier jonge ondernemers van Beerselect haalden maar liefst 900.000 euro op bij verschillende investeerders. Met dit kapitaal willen ze een nieuwe brouwerij bouwen in Gent. Niet om zelf bier te brouwen, maar om ambachtelijke biermakers te ondersteunen met hun productie. “Lokale brouwers zullen er de kans krijgen om volop met smaken te experimenteren.”

“De Belgische biercultuur is de mooiste en beroemdste ter wereld,” zegt Miel Bonduelle van BeerSelect, “maar er komt steeds meer concurrentie uit bijvoorbeeld de VS of Nederland. Om onze unieke positie te behouden, moeten onze ‘craft brouwers’ beter ondersteund worden.” Dat is exact wat de jonge start-up BeerSelect doet. “Momenteel ondersteunen we al kleine lokale brouwerijen op vlak van sales, marketing en distributie”, gaat Kasper Peeters verder.  “We merken hierbij dat de vraag naar hun bier vaak groter is dan ze zelf kunnen produceren.” Zo kwamen twintigers Wout Meuleman, Kasper Peeters, Tarik De Winter en Miel Bonduelle op het idee om zelf een brouwerij te starten.

Grootste brouwerij van de stad

Met de steun van The Birdhouse haalden ze hiervoor 900.000 euro op bij enkele banken en investeerders. “We hebben een schitterende locatie op het oog in Gent, we willen er de grootste brouwerij van de stad laten verrijzen”, zegt Bonduelle. “Veel lokale brouwerijen barsten vandaag uit hun voegen. Ze willen wel meer bier brouwen om aan de vraag te voldoen, maar dat is simpelweg onmogelijk. In onze brouwerij kunnen ze op grotere schaal produceren. Met de garantie dat het originele recept, de smaak en de kwaliteit van hun bier behouden blijft.”

Innovatie

Daarnaast moet de nieuwe brouwerij de lokale brouwers ook de kans geven om meer tijd vrij te maken voor innovatie. “De grote multinationals in de bierwereld zorgen voor technologische innovatie, maar het zijn de kleine en lokale brouwerijen die voor de smaakinnovatie zorgen. Als zij de vraag naar hun bier moeten bijhouden, is er geen ruimte meer over om te experimenteren met nieuwe smaken en varianten. In onze brouwerij krijgen ze de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Zo willen we ook de toekomst van onze rijke biercultuur helpen verzekeren”, besluit Bonduelle.

BeerSelect werkt nu al met vier lokale brouwers, waaronder de Hoevebrouwers uit Zottegem. “Maar ook andere lokale brouwerijen zijn welkom in de nieuwe brouwerij.”

Bron : http://www.madeinoostvlaanderen.be – Rani Cromphout

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s