Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde kwam al eerder in het nieuws met zijn eigenzinnige bieren en zijn creatieve aanpak. Met trots mocht het team van ‘passiebrouwer’ Luc Vermeersch zopas opnieuw 6 awards in ontvangst nemen op het Digitaal Beer Awards Festival dat elk jaar wordt georganiseerd.

“Ooit hadden de organisatoren van het Digitaal Beer Awards Festival, vanuit hun gezamenlijke bierpassie, het gekke idee om alle Belgische bieren die ooit ergens een prijs gewonnen hadden onder de aandacht te brengen”, aldus Luc Vermeersch. “Zij organiseren daarom dit digitaal festival voor iedereen die het wil. Jullie kiezen, wij bieden het platform aan, dat is de achterliggende gedachte. Gedurende een beperkte periode op het eind van het jaar wordt een digitaal platform ook opengesteld voor het brede publiek. Iedereen kan dan meestemmen voor de bieren van zijn voorkeur. Voor de laatste editie leidde dat naar 34.000 stemmen. Het stond iedere deelnemer vrij om te kiezen uit de reeds vermelde bieren of er zelf nog favorieten aan toe te voegen.”

Het Digitaal Festival heeft de laatste jaren naam en faam verworven in de bierwereld en jaarlijks wordt er reikhalzend naar uitgekeken. Ook de brouwers beschouwen dit initiatief als een interessante indicator over de populariteit van hun bieren. Op de officiële uitreiking van de awards komen veel collega brouwers elkaar tegen. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt bij brouwerij Het Anker in Mechelen. Er waren 10 biercategorieën bepaald door de organisatie. Daarnaast werd ook nog een award uitgereikt voor een bier buiten categorie.

Brouwerij De Leite mocht niet minder dan 6 keer naar het podium gaan om een award in ontvangst te nemen. De volgende bieren vielen in de prijzen: Cuvée Soeur’Ise (goud bij de fruitbieren), Bon Homme (goud bij de donkere bieren beneden 6.5%), Femme Fatale (zilver bij de amberbieren lager dan 6.5 %), Ma Mère Spéciale (zilver bij de blonde bieren lager dan 6.5%), Cuvée Mam’zelle (zilver bij de bieren van spontane en gemengde gisting) en Enfant Terriple (brons bij de blonde bieren hoger dan 6.5%

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien