Limonadebrouwer zet natuurlijke cola in de markt

Ondernemer Jan Verlinden zet na zijn Ritchie-limonades nu ook de Ritchie-cola in de markt. “Het is de eerste natuurlijke cola zonder fosforzuur en caramel”, vertelt Jan in Het Laatste Nieuws

Met zijn limonades schopte Verlinden het al tot in Scandinavië, nu wil hij met de eerste natuurlijke cola ook potten breken. “Het is een 100 % natuurlijke frisdrank waar heel veel onderzoek aan vooraf gegaan is”, vertelt Jan Verlinden in Het Laatste Nieuws. “De licht sprankelende Ritchie-cola is de eerste zonder karamel en fosforzuur ooit in België geproduceerd. Het geheim is de uitgekiende balans en de weloverwogen mix van natuurlijke ingrediënten. Uiteraard wordt deze unieke cola met de nodige dosis passie en liefde in eigen land geproduceerd. Niet zonder trots kan ik stellen dat ik erin ben geslaagd om cola heruit te vinden en dat ik me dus ook colamaker mag noemen.”

+500 verkooppunten 

Na een jarenlange carrière in de marketing keerde Verlinden terug naar zijn roots: de brouwerij van zijn ouders in Lubbeek. Verlinden herlanceerde Ritchie, een traditional onder de limonades volgens oud familierecept. Intussen kan je al in meer dan 500 verkooppunten terecht voor de limonades op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en zonder bewaarmiddelen.

Geen geheime ingrediënten 

In de Ritchie-cola zitten volgens Verlinden geen geheime ingrediënten. “Ritchie-cola wordt gemaakt met een mix van aroma’s en kruiden. De drank bevat bijvoorbeeld colanoot-extract, rietsuiker en gerstemout. Om de typische zurige colasmaak te verkrijgen, maak ik overigens gebruik van citroensap en niet-alcoholisch gefermenteerd appelsap. Voor de typische bruine kleur is het gerstemout belangrijk. Meestal gebruikt men karamel, maar uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen bij de productie van karamel”, aldus nog Verlinden in Het Laatste Nieuws.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Alain Trappeniers

Foto’s : Facebookpagina Ritchie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s