XAVIER VANNESTE LANCEERT BRUGS BLOND BIER IN ZUID-KOREA

Tijdens de koninklijke handelsmissie in Zuid-Korea kondigde Xavier Vanneste (brouwerij De Halve Maan) aan dat hij een doorbraak lanceerde voor zijn Brugs blond bier. Het gaat om een primeur in Azië. Bij de ondertekening van het invoercontract in Seoul waren koning Filip en Vlaams minister van economie Philippe Muyters persoonlijk aanwezig. 

De Halve Maan is in Zuid-Korea actief sinds 2014. Diverse Brugse biermerken werden overal in het land ingevoerd en gepromoot. Brugse Zot en Straffe Hendrik kunnen er als speciale bieren rekenen op een grote belangstelling bij de Zuid-Koreaanse consumenten. De West-Vlaamse bieren werden verkocht in trendy bars en in de betere retailzaken. Daar komt nu ook de ‘Blanche’ bij. Xavier Vanneste tekende alvast een nieuw invoercontract voor zijn Brugs witbier met het Zuid-Koreaanse BTR Commerce. De Halve Maan en BTR werken al enkele jaren samen en zijn dus geen onbekenden voor elkaar. BTR engageert zich ook om, naast Brugs witbier, ook Brugse Zot en Straffe Hendrik nog meer te promoten.

Recent heeft de familie Vanneste de rechten op het Brugse blondbier kunnen terugkopen van de Nederlandse groep Heineken. Sinds 1 maart wordt het Brugse witbier  opnieuw gebrouwen waar het thuis hoort en waar het sinds generaties ook zijn roots had: in Brugge met name. Volgens Xavier Vanneste bestaat er in Azië grote belangstelling voor de typische smaak van witbier. Dit opent dus mogelijkheden voor de Brugse ‘Blanche’.

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s