Brouwerij De Brabandere zoekt liefde over de taalgrens

Sinds de opening van het nieuwe Brouwershuys van Brouwerij De Brabandere gonst het van de geruchten over een alliantie met Brouwerij Dubuisson. Het is niet de eerste keer dat er berichten naar buiten komen over een toenadering tussen de beide brouwerijen.

Vorige dinsdag werd het Brouwershuys van Brouwerij De Brabandere officieel geopend in aanwezigheid van de pers en genodigden. Opvallend was dat Hugues Dubuisson als enige brouwer present tekende voor de openingsreceptie van het prestigieuze project van de familie De Brabandere. Bovendien werd de aanwezigheid van Dubuisson ook in de productieafdeling opgemerkt.

Brouwerij De Brabandere is een echt West-Vlaams familiebedrijf dat op 5 september 1984 als hoevebrouwerij werd opgericht in Bavikhove door Adolphe De Brabandere.  Met Albert De Brabandere staat 125 jaar later de vijfde generatie aan het hoofd van de brouwerij. De producent van onder meer Bavik Super Pils, Kwaremont en Petrus investeerde recent nog 15 miljoen euro om de productiecapaciteit te verhogen. Brouwerij Dubuisson is dan weer de oudste brouwerij van Wallonië. De familiale brouwerij werd in 1769 opgericht in Pipaix door Joseph Leroy, voorvader aan moederszijde van de huidige eigenaar. Hugues Dubuisson vertegenwoordigt ondertussen de achtste generatie en zette bieren als Cuvée des Trolls, Bush en Surfine op de kaart.

Volgens interne bronnen zijn er al langer gesprekken over een verregaande samenwerking aan de gang tussen de twee brouwerijen. Beide brouwers maken samen deel uit van de vereniging Belgian Family Brewers, waar ze al ruim tien jaar de handen in elkaar slaan om de Belgische familiale brouwerijen wereldwijd onder de aandacht te brengen. Brouwerij De Brabandere wenst voorlopig geen commentaar te geven en ook Brouwerij Dubuisson wenst niet te reageren op de geruchten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s