Het streekbierenfestival Pajot Ale Land  vindt op 4 mei aanstaande voor de allereerste keer plaats op het kerkplein van Eizeringen (Lennik). Het evenement focust op de ambachtelijke bieren van brouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. 

Foto: de mannen van Pajot Ale Land.

Organisator Erwin Vanmol startte drie jaar geleden zelf met een microbrouwerij: “Toen ik in de herfst van vorig jaar een bezoek bracht aan de internationale brouwersbeurs in Nürnberg, maakte ik kennis met een aantal collega’s uit onze streek”, aldus Vanmol. “Al gauw rijpte het plan om samen een gezellig bierfestival te organiseren waarbij de ambachtelijke bieren van de microbrouwerijen uit het Pajottenland in de kijker worden geplaatst. De reacties van de collega’s waren zeer enthousiast. Een aantal brouwers hebben zich zelfs spontaan aangemeld toen ze de eerste berichten over het festival hadden opgevangen via sociale media”.

Deelnemers 

Heel wat van de deelnemende brouwerijen zijn vrij jonge bedrijven: Angerik (Dilbeek), Belfort (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok’s (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen), Vrijstaat Vanmol (Eizeringen) en speciale gast Alvinne uit het West-Vlaamse Moen. Raymond De Saegher, zaakvoerder van 4Pajot, hint naar de bierselectie van zijn zaak: “Wij brengen vier bieren mee naar het festival. Het officiele Bruegel Fiets Feest bier en Blastuurke, een bier op basis van lokaal witloof, zitten in het aanbod. Ik werk alleen met lokale producten, zo komt mijn hop uit Sint-Martens-Bodegem.” De tapkranen van het festival gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant – Alain Trappeniers