Bij Brouwerij Vander Ghinste maakte de 25-jarige Omer Gery zopas zijn blijde intrede als vertegenwoordiger van de vijfde generatie. Dit blijkt uit een bijdrage in Ondernemers, de publicatie van Voka West-Vlaanderen. Hij is de zoon van de huidige CEO Omer-Jean en de vijfde opeenvolgende Omer in het familiebedrijf, dat zijn tradities weet te onderhouden.

“Ik heb nooit ofte nooit enige druk van mijn vader gevoeld om in te stappen”, zegt Omer Gery in Ondernemers. “Zeg maar dat het om een vrij natuurlijk proces ging. Tot op de dag dat mijn vader zei dat er een vacature was als business analist. Lang aarzelen was er niet bij. Finaal hoorde ik de ondernemersverhalen thuis al van in mijn jeugd aan de keukentafel. En dan is er nog die naam natuurlijk.”

Omer Gery Vander Ghinste stak op zijn 23e het diploma van handelsingenieur op zak. Daarna mocht hij elders werk zoeken. “Mijn vader had dat duidelijk gesteld als voorwaarde”, aldus Omer Gery Vander Ghinste. “Zo kwam ik voor enkele jaren en op diverse echelons terecht bij Delhaize alsook bij de Amerikaanse Delhaize-dochter Hannoford in de staat Portland. Leerrijke ervaringen, zeker als je daar ook in het finance departement terecht komt.” Over de opdracht die hem nu wacht, is hij duidelijk: bedrijfsprocessen verbeteren om optimaal op 2 locaties te kunnen werken, de groei steunen door bedrijfsdata in kaart te brengen en –het allerbelangrijkste nog altijd – mee helpen waken over de beste mogelijke kwaliteit van het pallet aan bieren.

Kaap van de 100.000 hectoliter

Brouwerij Vander Ghinste (24 miljoen euro omzet, 75 werknemers) bereikte recent de historische kaap van de 100.000 hectoliter. In Bellegem staat nu een nieuwe brouwerij letterlijk in de steigers en wordt het hele logistieke gebeuren (opslag, distributie) verhuisd naar De Pluim in Zwevegem. En of er met het aantreden van een jonge generatie ook een twee Omer-bier –pakweg een Omer junior- op de markt komt? Naar analogie met de ontdubbeling van het aanbod LeFort. Omer Gery in Ondernemers: “Omer moet Omer blijven, er is maar één Omer, toch?”

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien