Precies 133 jaar na de oprichting lanceerde brouwerij De Ryck uit Herzele de zoveelste mijlpaal in haar geschiedenis.

Momenteel is de 6de generatie aan de slag in de brouwerij en die stond voor een moeilijke uitdaging : blijven brouwen op de historische site of uitwijken naar een industriële zone.  Door toedoen van o.a. het gemeentebestuur bleef De Ruyck in het centrum rechtover de kerk.

Met veel enthousiasme startten Ann De Ruyck samen met haar kinderen Miek en Bram de bouw van een nieuwe loods waar de nieuwe gisting- en lagerintanks in terecht kwamen.

Begin deze week werd de geboorte van het 8ste bierkind gevierd : Clément (na de bieren Steenuiltje, Arend Blond/Dubbel/Tripel/Winter/125 jaar jubileumbier en de alomgekende De Ruyck Special).

Ann De Ruyck met haar kinderen Bram en Miek.

Clément verwijst naar de 2de generatie brouwers onder leiding van Clément De Ruyck, die na de WO1 de missie had een smaakvol en atypisch alternatief te creeëren voor de doordeweekse pils. Clément “ontwierp” een bier met doordrinkbaar karakter én een koppige eigenheid, waar de mix van pure ingrediënten een palet aan smaken als signatuur van de brouwer zijn : De special De Ruyck (tot op heden nog steeds het vlaggeschip van de brouwerij).

Nu gingen de brouwers van De Ruyck dezelfde uitdaging aan. Clément werd een heerijk, pittige, lichtblonde doordrinker van 5 % alc.vol. met een k/h-oppig kantje. Een recepteer geworteld in de traditie van de brouwerij en met een knipoog naar de toekomst.

Hierna enkele sfeerbeelden van de persvoorstelling :