De gekende brouwerij Kompel opent in eigen gemeente een gloednieuwe brasserie. In het zelfde gebouw als het Maasmechelse Terhills Hotel, zullen Frederic Fabry en de Di Pietro’s, zowel een snelle hap als een volwaardige maaltijd serveren.

Kompel is een succesverhaal in de brouwerijwereld. Sandro Di Pietro, Frederic Fabry en Alessio Di Pietro lieten als hobby hun bier aanvankelijk brouwen bij Brouwerij Anders in Halen en vervolgens bij Ter Dolen in Helchteren. Met succes, want nadien openden ze hun eigen productie-eenheid in Maasmechelen. De biertjes, zoals Bovengrondse (Blond), Ondergrondse (Donker), Kriek en Christmas, kaapten al meerdere prijzen weg.

Intussen begon het trio ook met de ontwikkeling van voedingsproducten, zoals kaas. En nog is hun ondernemingshonger niet gestild. In het gebouw van Terhills Hotel, geprangd tussen Euroscoop en Maasmechelen Village, wordt een ruimte vrijgemaakt voor de gloednieuwe brasserie die in juli de deuren zal openen.

“Voor ons een erg symbolische locatie omdat het op deze plaats is dat de kompels zich vroeger moesten aanmelden”, aldus Frederic Fabry. De nieuwe brasserie verwijst dus zowel naar de rijke geschiedenis van het mijnverleden als naar het biermerk dat de uitbaters op de kaart zullen zetten. “We serveren zowel een volwaardige maaltijd als een snelle hap”, zegt Fabry. “Dit in een hip en trendy concept, waarin food paring en food sharing centraal staan.” Over enkele weken, in juli om precies te zijn, zwaaien de deuren van de hippe historische locatie open.

Bron : http://www.madeinlimburg.be – Kurt Meers