Vanaf 2020 worden herbruikbare bekers de norm op evenementen, besliste de Vlaamse regering onlangs. Euro Tap Rent uit Sint-Niklaas speelt daarop in met de aankoop van een automatische spoelmachine van liefst 14 meter lang.

Om de plastic afvalstroom in te perken, mogen in Vlaanderen vanaf volgend jaar geen wegwerpbekers meer gebruikt worden op evenementen, tenzij daarvan 90% wordt gerecycleerd. De facto zullen dus heel wat organisatoren kiezen voor herbruikbare bekers, iets waar ze zich ook bij Euro Tap Rent bewust van zijn. Het verhuurbedrijf van tapinstallaties, frigo’s, togen en glazen heeft daarom een grote automatische spoelmachine aangekocht.

(c) Euro Tap Rent

Milieuvriendelijke machine

De machine meet liefst 14 meter en kan tot 10.000 bekers per uur verwerken. Omdat Euro Tap Rent beschikt over een eigen waterzuiveringsinstallatie, is het water dat gebruikt wordt voor 95% recuperatie.  Bovendien wordt door interne warmterecuperatie nog eens 25% energie bespaard ten opzichte van een gewone wasmachine. Organisatoren van evenementen kunnen niet alleen gebruikmaken van deze milieuvriendelijke machine, maar kunnen bij Euro Tap Rent ook terecht voor de huur van herbruikbare bekers.

Bron : http://www.madeinantwerpen.be – Bart De Bruyn