De vernieuwde brouwerijshop van brouwer Palm in Steenhuffel (Londerzeel) opende tijdens het pinksterweekend de deuren. De S-HOP biedt een assortiment aan bieren, bierenpakketten en merchandising.

(c) brouwerij Palm

De restauratiewerken kaderen in het plan van Palm om de belevingswaarde van de brouwerij te verhogen en om  passanten die de brouwerij zelf niet bezoeken, de kans te bieden het assortiment  te leren kennen. De S-HOP lijkt een goede bestemming voor bierliefhebbers of mensen die op zoek zijn naar een cadeau. De winkel biedt naast geschenkpakketten, speciale verpakkingen en bierlectuur ook gadgets en glazen te koop aan.

Opfrissingswerken

In het voorjaar ging het geboortehuis van een van de grondleggers van Palm, Alfred Van Roy, door een aantal opfrissingswerken. De benedenverdieping van het multifunctionele pand zal vanaf nu dienst doen als receptie en brouwerijshop. Klanten konden tijdens de pinksterfestiviteiten voor de eerste keer kennis maken met de nieuwe invulling van ‘Huize Van Roy’.

8 miljoen hectoliter bier 

‘Royal Swinkels Family Brewers Belgium’ is eigenlijk de handelsnaam van Palm NV en bestaat sinds mei 2016 uit de brouwerijen Palm & De Hoorn in Steenhuffel, brouwerij Rodenbach in Roeselare en brouwerij De Boom in Brugge. Op 27 maart 2019 ontving de onderneming het Predicaat Koninklijk, vandaar dat zij zich de titel ‘Royal’ aanmeten. Samen waren deze brouwerijen in 2018 goed voor de productie van 8 miljoen hectoliter bier en 856.000 hectoliter frisdrank.

Investeringsprogramma 

Het Nederlandse Bavaria heeft sinds 2016 een belang van 60% in de Belgische brouwerijgroep die ongeveer 200 werknemers telt. In 2021 zou de onderneming volledig in Nederlandse handen komen. Twee jaar geleden startte Bavaria een investeringsprogramma van ruim 20 miljoen euro in de Belgische activiteiten in Roeselare en Steenhuffel.

bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Alain Trappeniers