De groep Anthony Martin presenteert de Blonden Os (alc.6,5 °), een ambachtelijk bier van hoge gisting, historisch ontwikkeld in de Brugse brouwerij Bourgondië des Flandres en het kleine zusje van de Bruinen Os.

 

Anthony Martin lanceerde drie jaar geleden het Craft Beer-programma in de Belgische horeca, ter promotie van de Belgische ambachtelijke bieren, geselecteerd op smaak, originaliteit en kwaliteit van de grondstoffen. Ook de Blonden Os maakt deel uit van deze selectie!

Elke twee maanden hebben bierliefhebbers het genoegen om, tijdens een korte periode, nieuwe juweeltjes te ontdekken die in zeer beperkte hoeveelheden worden gebrouwen en die van het vat verkrijgbaar zijn bij partner-horecazaken. Omwille van het succes is de Blonden Os voortaan ook beschikbaar in flesjes van 33 cl in uw favoriete supermarkt.

Het ontbreekt deze prachtige ambachtelijke blonde, met een hoge kraag van wit schuim, niet aan karakter. Het bier is verfrissend en aangenaam te drinken, en heeft een licht bittere afdronk. De neus is puur en elegant zonder veel dominantie. Licht fruitige en kruidige aroma’s maken het boeket compleet.

Suggesties voor foodpairing:

Met asperges à la flamande of een omelet. Of met een zachte Hervekaas voor de liefhebbers en voor de minder avontuurlijke fijnproevers een zachtere abdijkaas.

Blonden Os is in eerste instantie verkrijgbaar in Delhaize-supermarkten in een verpakking van 4 flesjes, voor een prijs van € 5,49. Vanaf november volgen ook andere winkels en supermarkten.

Over de John Martin Group

 Meer dan 100 jaar geleden opgericht in Antwerpen – in 1909 – is de John Martin brouwerij beroemd voor het feit dat ze begin vorige eeuw, de Ierse Guinness bij ons invoerde. In 1944 startte de brouwerij met haar eigen versie van de Guinness pure malt, de beroemde GXS, uitsluitend gebrouwen voor de Belgen! We kunnen ook niet om de iconische producten zoals Scotch Gordon en Martin’s Pale Ale heen. Op dit moment is Anthony, de kleinzoon van John Martin, nog steeds de oudste Guinness distributeur in de wereld. De brouwerij, die haar faam dankt aan de rijke selectie van ambachtelijke bieren in de geschiedenis zoals Gordon Finest Beers, Martin’s IPA, Waterloo, Bourgogne des Flandres, en Timmermans,  realiseert een jaarlijkse omzet van € 50 miljoen en een volume van 250.000 hectoliter. Verschillende ambachtelijke brouwerijen maken intussen deel uit van de groep: brouwerij Timmermans in Itterbeek (de oudste brouwerij van lambiek in de wereld), de romantische brouwerij Bourgogne des Flandres in het hart van Brugge, en de boerderij-brouwerij Mont-St-Jean in Waterloo. Die laatste, gelegen op het befaamde slagveld, produceert ook gin en whiskey in haar nieuwe distilleerderij.

De brouwerij Bourgogne des Flandres

De brouwerij Bourgogne des Flandres bekleedt een heel bijzondere plaats in het Belgische brouwerijlandschap. Bijna 60 jaar na de sluiting van Brouwerij Den Os, wordt er opnieuw Bourgogne des Flandres gebrouwen in de Brugse binnenstad. Dit werd mogelijk dankzij Anthony Martin. Hij kocht in 2012 het voormalige OCMW-gebouw in de Kartuizerinnenstraat en liet in dit historische gebouw – op enkele minuten wandelen van het Belfort – een nieuwe stadsbrouwerij inrichten. Daar wordt sinds 16 november 2015 Bourgogne des Flandres gebrouwen door de meesterbrouwers Thomas Vandelanotte en Edward Martin.

Voor meer informatie, surf naar www.anthonymartin.com