Waarom niet eens gezond gek doen, moet Sabine Goethals gedacht hebben, en zelf een bier lanceren? Een Tripel dan nog wel. Voor eigen gebruik of voor de gasten die naar het Loppemse Klokhof (de schitterende event en pop-up locatie van Sabine Goethals, midden het groen) afkomen? Media figuur en tv-presentatrice Goethals maakte haar grote bier- en haar kleine ondernemersdroom  waar en liet zowaar een vijfsterren tripel brouwen. Onze mening? Jammer dat het niet op grotere schaal gecommercialiseerd wordt. Wie neemt de handschoen op?     

Naar aanleiding van Klokhof Loppem Zomercafé dat voor de derde keer uitgebaat wordt door Signe Schoonjans (23), dochter van actrice en presentatrice Sabine Goethals, kwam het idee op om een eigen bier te brouwen. Het Klokhof Zomercafé is een ideale plek om te onthaasten in een groene, rustige omgeving en genieten van allerlei drinks van frisdrank, mooie wijnen tot streekbieren. De bescheiden eetkaart en de meer uitgebreide drankenkaart hadden misschien nog iets te kort, dacht Sabine Goethals. Of kwam het idee van haar man? “Jawel hoor”, aldus de altijd goedlachse Sabine Goethals. “Ik dacht eerst: dat ook nog. Maar toen begon ik erover na te denken. Vroeger was ik eerder een witte wijn drinker, nu durf ik al eens een goed  streekbier aan. Ik ken heus mijn favorietjes, maar ik stemde toe om hierin te investeren. We wisten allebei heel erg goed wat we wilden, hoe het bier diende te smaken, er uit te zien én hoe het zou geschonken worden. Ook het glas, de ticketting van de fles moesten kloppen. We legden dus de lat hoog.”

Bier van eigen bodem

Sabine en haar man Peter Schoonjans namen contact met Brouwerij Stokhove uit Waardamme die toch al redelijk naam en faam geniet in de bierwereld. Jan De Waele en Levi Hogenhall brouwen al bier sinds 2011 en hebben inmiddels al 6 eigen Waardamse streekbieren op de markt gebracht waarmee ze ook al enkele prijzen in de wacht hebben gesleept. Geen wonder voor wie de nieuwste boorling aan de lippen houdt. De Klokhof Tripel is een licht amberkleurig en evenwichtig brouwsel, romig en zacht van karakter met een alcoholgehalte van net geen 8 graden (7,8%). Een harmonisch spel tussen de volmoutige graanzoetheid, aroma’s uit rijp fruit en beperkte hopbitterheid. Een dorstlesser maar ook eentje die de smaakpapillen danig beroert. En zo West-Vlaams als maar zijn kan. Een Tripel die ruimere verspreiding verdient.

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien