Vorig jaar werd voor de eerste keer Duvel Tripel Hop met de unieke hopsoort Cashmere gebrouwen en dat werd goed gesmaakt. Het gelimiteerde speciaalbier vloog de deur uit en veel bierliefhebbers bleven dorstig achter. De brouwers konden de vraag om het bier opnieuw te brouwen niet weerstaan  en ze besloten om de gelimiteerde hop opnieuw te gebruiken in 2020. Vanaf maart kan er opnieuw geproefd worden van het gedryhopte speciaalbier Duvel Tripel Hop Cashmere.  Dit bier komt, naast Duvel Tripel Hop Citra, permanent op de Belgische markt. Duvel Tripel Hop Cashmere is vanaf maart verkrijgbaar bij de bierhandel, Colruyt, Spar en OKay.

Een Duvels jaar

 De Duvelbrouwers zijn altijd op zoek naar innoverende bieren en smaken. De passie voor brouwen en de ambitie om nieuwe smaken te creëren zorgde er al voor dat je het afgelopen najaar kon genieten van Duvel Barrel Aged, 9 maanden gerijpt en Duvel Distilled, 10 jaar gerijpt. Sinds enkele jaren is ook Duvel Tripel Hop Citra een vaste referentie, naast de wereldbekende ‘klassieke’ Duvel.

Nu de lente in aantocht is, is de tijd rijp voor nog een beetje meer Duvel Tripel Hop. Na de vele positieve reacties van Duvel Tripel Hop Cashmere vorig jaar, besloot de brouwerij om in 2020 deze exclusieve hopsoort opnieuw te gebruiken en permanent aan te bieden aan de Duvel lover.

‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Biersommeliers bestempelen deze hopsoort al langer als de ‘rising star’ en het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de bierwereld.

Vanaf maart 2020 kan de bierlover dus opnieuw genieten van Duvel Tripel Hop Cashmere.  Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot. Duvel Tripel Hop Cashmere (9,5% ALC) is beschikbaar vanaf maart bij de Belgische drankenhandel en Colruyt, Spar en OKay.

Dry Hopping

 Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop voegen de brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Deze brouwtechniek houdt in dat er naast de hop tijdens het kookproces ook nog extra hop toegevoegd wordt in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser aanwezig zijn in het finale bier.

Bij Duvel Tripel Hop Cashmere levert dry hopping en het toevoegen van de Cashmere een tropische twist van smaken op die liefhebbers van speciaalbieren en dan met name van Belgische IPA bieren zullen doen watertanden. Dankzij de toevoeging van deze hopsoort aan de klassieke Duvel wordt het smaakpallet verrijkt met intense tropische en florale toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot. Het ideale Belgische speciaalbier om van te genieten bij de lentezon.

Kenmerken Duvel Tripel Hop Cashmere

Stijl: sterk blond speciaalbier met intense hopping. Hergisting op fles.

Uitzicht: Lichtblond met een romige witte schuimkraag en kleine belletjes

Aroma: intense tropische en florale toetsen vormen een heerlijke combinatie met de typische levendige aroma’s van Duvel. Toetsen van kokosnoot, citrus, perzik, meloen en citroengras.

Smaak: Mooi gebalanceerde bitterheid met tropische impressies zorgen voor een volle en intense smaakbeleving. Dankzij het hoge CO2 gehalte heeft het bier in de mond een zaligmakende rondheid die eindigt in een lange, droge afdronk.

Mout: Bleke gerstemout

Hop: Saaz-Saaz, Styrian Golding & Cashmere (dry-hopping)

EBU: 40

Verpakking: Fles: 33cl

ABV: 9,5%

Houdbaarheid: 18 maanden (fles)

Schenk aan 5°C

 Duvel Tripel Hop : de hoppige geschiedenis

 Duvel Tripel Hop werd voor de eerste keer gebrouwen in 2007 en sindsdien lanceerde de brouwerij nog verschillende gelimiteerde Tripel Hop bieren. In 2016 ging de brouwerij op zoek naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en kwam de ‘Duvel Tripel Hop Tasting Kit’ op de markt. Een tasting box met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities: Amarillo, Citra, Sorachi Ace, Mosaic, Equinox en HBC291. De flesjes werden onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving.

De Tripel Hop met Citra, een Amerikaanse hopsoort uit de Yakima-valley in Washington, werd door duizenden Duvelfans gekozen als de absolute nummer één. Geen wonder, want Citra is een echt prijsbeest en won verschillende awards en medailles. De Duvel Tripel Hop van 2012 rijfde zowel een gouden medaille binnen op de Brussels Beer Challenge als de consumententrofee op het Belgische Zythos Bierfestival. Sindsdien is Duvel Tripel Hop Citra, naast de klassieke Duvel, permanent op de markt, te koop in supermarkten en bij bierhandelaars en ook horecazaken namen het bier op in hun gamma. Duvel Tripel Hop Cashmere is de zevende Duvel Tripel Hop die in 2019 tijdelijk op de markt kwam en in 2020 opnieuw wordt gebrouwen en een permanente plaats krijgt bij de Belgische bierhandelaars en Corlruyt.

Verkoopsinformatie:

Duvel Tripel Hop Cashmere is beschikbaar vanaf maart 2020 in 33 cl flesjes bij de bierhandel en bij Colruyt, Spar en OKay.

Richtprijs : 1,89 euro per fles