Luc Vermeersch, sociaal ondernemer par excellence, kan de problemen van zijn collega-brouwers niet langer aanzien, en dus zocht hij naar soelaas. Het resultaat leidt naar een samen sterk-formule van zes Brugse brouwers.

Barre tijden voor de horeca, dus ook voor de ambachtelijke brouwerijen. Met een ‘ontdekkingsbox’ voorzien van 12 bieren, geven 6 brouwerijen rond Brugge een passend antwoord. Zij groepeerden zich zopas onder de mooie naam ‘Brewers around Bruges’.

Het initiatief kwam van brouwer Luc Vermeersch van Brouwerij De Leite. Elke brouwerij die deelneemt laat de koper 2 van zijn geestrijke bieren ontdekken.  De samenwerkende brouwerijen zijn allemaal brouwerijen uit het Brugs Ommeland. Het gaat om Brouwerij Strubbe uit Ichtegem, Brouwerij Maenhout uit Pittem, Brouwerij Rostune uit Beernem, Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde, Brouwerij Viven uit Sijsele en Brouwerij Siphon uit Damme. Elke brouwer mocht zélf bepalen welke bieren hij in de box met 12 flesjes aanbiedt. De variatie is groot.  Blond, donker, tripel, quadrupel, witbier, fruitbier, je vindt ze allemaal in de box.  Een ‘vat vol ontdekkingen’ dus.  De brouwers bieden de box aan via de betere bierhandel of vanaf 27 mei op de facebook webshop ‘Brewers around Bruges’.

De box kost 24 euro en wordt voor 6 euro over heel België door een koerierdienst bezorgd. Volgens Luc Vermeersch zou het ook kunnen gebeuren dat de brouwers hier en daar zelf voor de deur staan. “Hou ons dus maar in de gaten”, knipoogt hij.

bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien27