Hoewel de sluiting van de horeca ook voor Brouwerij Het Anker een zware dobber is, blijven ze werken aan nieuwe producten. Midden april kwam de nieuwe whisky Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak uit en half mei het was de beurt aan de Collector’s Edition.

(C) Het Anker Gouden Carolus Collector’s Edition 2020 door Kevin Cuyt.

Elk jaar wordt de drieliterfles Gouden Carolus Classic beschilderd met een ander thema. “Ik vind het ontwerp ook deze keer weer heel geslaagd”, reageert Charles Leclef. “Dat we bovendien met dit bier zilver en met Gouden Carolus Tripel goud wonnen op het Concours International de Lyon vorige week, is een hart onder de riem voor onze medewerkers.”

Waterduivel de Nekker
Iedereen kent de Nekker als het provinciaal domein net buiten de stadsring van Mechelen. Maar volgens de legende woonde er een waterduivel die argeloze voorbijgangers en kinderen in het water lokte om ze te laten verdrinken.
“Het is een beetje een luguber verhaal. Niemand was nog veilig in Mechelen”, vertelt Kevin Cuyt, die de zesde editie van de Collector’s Edition illustreerde. “Ik illustreer graag verhalen met een duister kantje. Het monster heb ik gebaseerd op de horrorklassieker ‘Creature from the Black Lagoon’ en heb een striptekenstijl gebruikt om het verhaal op een eigentijdse manier te brengen. Het was heel fijn om aan te werken, en ik ben trots op het resultaat.”
Zoals ieder jaar werden er maar 1.500 flessen gemaakt van deze Collector’s Edition. Ze zijn te koop in de winkel van de brouwerij in Mechelen en in sommige drankenhandels.

(C) Het Anker Gouden Carolus Collector’s Edition 2020 door Kevin Cuyt.

Medailles als duwtje in de rug
“Al onze medewerkers blijven gemotiveerd, en dat doet me plezier. Maar het is niet gemakkelijk”, aldus Charles Leclef, eigenaar van de brouwerij. “Onze verkoop viel grotendeels stil door de sluiting van de horeca. Ook de brasserie, hotel en rondleidingen zijn gesloten. De productie is verminderd, maar viel niet stil. De prijzen die we wonnen, zijn een belangrijke motivatie in deze lastige periode.” Gouden Carolus Tripel won goud in de categorie Haute Fermentation – Ale – Triple (Belge), Gouden Carolus Classic haalde zilver in de categorie Brune & Noire Ale – Abbey Trappist-Style Dubbel.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Ward Bosmans