Vier Brusselse brouwerijen, Brussels Beer Project, En Stoemelings, La Source en No Science, hebben 1.000 liter bier gered door er 1.400 flessen “Smells Like Brussels Spirit” van te maken. 

De quarantaine  verplichtte de Brusselse brouwerijen uit hun comfortzone te stappen en innovatieve creativiteit aan de dag te leggen.  Het distillaat “Smells like Brussels Spirit”,is het resultaat van een samenwerking tussen 4 Brusselse brouwerijen, Brussels Beer Project, En Stoemelings, La Source en No Science. De initiatiefnemers recupereerden 1.000 liter bier die door de coronacrisis niet kon verkocht worden, en maakten er 1.400 flessen spirit van 37,5° van.

Eau de bière 

Het ‘eau de bière’ is een mix tussen gin en ‘peket’. Als eerbetoon aan Brussel werd de geest doordrenkt met irisbloemen, maar ook met een vleugje javapeper, sinaasappelschors, koriander en kardemom.

‘Îlot Sacré

De lancering van deze nieuwe ‘spirit’, op 9 juli, zal een kans zijn om het ‘Îlot Sacré’ te herontdekken, een pad dat 10 Brusselse bars en cafés verbindt (Au Bassin, Barbeton, BBP, Cabaret Mademoiselle, KFK Hope, Mappa Mundo, Moeder Lambic Fontainas, Metteko, Monk, Roi des Belges, Walvis & Zebra) die elk een cocktailrecept creëerden rond de “Smell Like Brussels Spirit”.

bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Alain Trappeniers