Na het succes van Joeri Cools eerste biermerk, ontwikkelde hij een nieuw gamma glutenvrije bieren. Met een laag alcoholhoudend pilsbier en een verfrissend kriekbiertje heeft hij niet één, maar twee primeurs te pakken in het glutenvrij bierlandschap. “Onze Kriek Royal is het alleréérste glutenvrij kriekbier ter wereld”, aldus Joeri. Hij krijgt bovendien versterking van ondernemer Geert De Paepe die een half jaar geleden mee in de bierfirma stapte.

Vijf jaar geleden volgde Joeri Cools een biercursus en lanceerde hij de Libidusbieren: drie exclusieve bieren die qua smaak en concept gericht zijn op zowel mannen als vrouwen. “Terwijl veel bieren enkel voor mannen of net specifiek voor vrouwen bedoeld zijn, vind ik het belangrijk dat je bier als man en vrouw samen kan drinken”, vertelt Joeri. “Op hetzelfde moment heb ik ook een boek uitgebracht. Hierin leg ik uit hoe belangrijk het is om als man en vrouw liefdevol met elkaar om te gaan. De Libidusbieren zijn het sluitstuk van dit verhaal en kenden meteen een groot succes.”

Glutenvrij bier

Stapsgewijs verkende Joeri de bierwereld en ging hij op zoek naar wat er zoal ontbreekt op de markt. “Alle grote merken richten zich tegenwoordig op bieren met minder alcohol. Mijn vrouw is gluten intolerant en ik merkte dat in het glutenvrij assortiment nog geen bier bestond met een laag alcoholgehalte. Ook glutenvrij kriekbier bleek nog nergens te vinden, terwijl dit toch één van de bieren is waar iedereen het meest mee vertrouwd is. Dus zijn we aan de slag gegaan en brachten we, onder de naam Coucou, een eerste gamma glutenvrije bieren op de markt bestaande uit een een pilsbiertje met slechts 2,8% alcohol en een ongezoet kriekbier.”

Partner

Eind vorig jaar voelde Joeri aan dat het te moeilijk was om alles alleen te blijven doen en ging hij op zoek naar iemand om mee in de zaak te stappen. “Het is niet makkelijk om twee biermerken (Libidus en Coucou) te combineren met een taxi en koerierbedrijf in het Gentse. Ik zocht dus iemand met dezelfde passie en gedrevenheid om samen het nieuwe assortiment te ontwikkelen en in de markt te zetten. Ik kwam terecht bij Geert De Paepe.”

Geert: “Aangezien we elkaar al langer kennen en ik ook al langer liefhebber ben van de Libidusbieren stapte ik mee in het verhaal. Vorig jaar stopte ik de activiteiten in de automobielsector en kreeg hierdoor meer tijd én goesting om mee te werken aan het prachtige bierverhaal.”

Natuurlijke ingrediënten

Geert en Joeri laten hun nieuwe Coucou-gamma brouwen bij brouwerij Eutropius. “Belangrijk hierbij is ook het feit dat we werken met premium hop en 100% natuurlijke ingrediënten zonder toevoeging van suikers. Hierdoor zijn onze bieren steeds van de beste kwaliteit”, geeft Joeri mee.

De Coucoubieren en het gamma Libidusbieren zijn te vinden bij zowat alle Drinxit-drankenshops en bij een groot aantal Prik&Tic drankencentrales. Ook bij heel wat lokale supermarkten van Delhaize, Carrefour en enkele onafhankelijke bierwinkels kan je de bieren van het duo verkrijgen.

Bron : http://www.madeinoostvlaanderen.be – Rani Cromphout