Sinds de lancering van Cornet in 2014 groeide de populariteit van het  bier van Brouwerij De Hoorn. Nu lanceert de brouwerij uit Steenhuffel Cornet Smoked, een uniek blond Belgisch bier dat door toevoeging van gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen een subtiel ‘smoked’ karakter in geur en smaak bekomt.

Cornet is in België en Nederland één van de meest succesvolle bierintroducties van de laatste jaren. Op zes jaar tijd kende Cornet een steile opmars in horeca en retail. Op basis van eigen inzichten én reacties van Cornet-consumenten ontstond het idee om een extra smaakbeleving aan Cornet toe te voegen. Het creëren van Cornet Smoked nam meer dan een jaar ontwikkeling in beslag. Het resultaat is een sterk blond Belgisch bier (8,5% vol/alc) met een subtiele ‘smoked’ toets.

Volgens brouwmeester Stijn Bundervoet heeft het alles van het krachtige en toch zachte karakter van Cornet maar krijgt door de subtiele rokerige toets de smaak meer diepgang. “De complexiteit en extra aroma’s worden verkregen door het toevoegen van gerookte eikenhouten snippers en een dosis geturfde mout tijdens het brouwen.”

Het bier komt begin oktober als Limited Edition in flesjes van 33 cl. op de Belgische en Nederlandse markt. “Met Cornet Smoked gaan we nog een stapje verder dan alleen het kelkglas met iconische masker in de hoge voet. Het bier zal in een geselecteerd aantal horecazaken met een ‘serving ritual’ worden geserveerd. Het glas wordt, voor het inschenken, aan de hand van een ‘smoke gun’ gevuld met extra rook waardoor het ‘smoked’ karakter wordt versterkt en extra aroma’s worden toegevoegd, een prikkeling voor smaak- en geurzin en niettemin zorgt deze unieke ‘perfect serve’ voor een ongeziene extra beleving in de wereld van het bier”, vertelt Tom Robberechts, marketing manager van Cornet.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Ward Bosmans

Advertentie