De bars van de brouwerij blijven de komende weken even gesloten, maar je bent wél nog heel erg welkom op de brouwerij voor een interactief brouwerijbezoek of om je boodschappen te doen bij de Smaakmakers op de site. Zin in een biertje? Dan kan je in de shop een crowler laten vullen. In dat 1 liter blik: één van de De Koninck bieren, vers van de tap. Óf Winterkoninck! Het bier werd voor het laatst gebrouwen in de winter van 2014, maar vorige winter besliste brouwmeester Sven Dekleermaeker om het winterbier opnieuw te brouwen, op kleinere schaal. Dat viel zó in de smaak, dat Sven opnieuw aan de slag ging voor de winter van 2020-2021. Zo kan er bij de start van het winteruur – nu zondag – geproefd worden van een nieuwe batch Winterkoninck. Het bier is enkel tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt. Schol!

25 oktober. Da’s niet enkel exact twee maanden tot kerst. Da’s ook de dag waarop we de klok terugdraaien naar winteruur. Er zijn altijd voorstanders en tegenstanders van het winteruur, maar er is 1 gigantisch voordeel: de Winterkoninck is terug!

Vanaf zondag 25 oktober stroomt de  Winterkoninck uit de tap bij de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck en vanaf dan kan je in de Shop aan de brouwerij waar de gevulde crowlers kopen zodat je thuis kan genieten van een heerlijk vers getapt Antwerps bier.

Winterkoninck is geïnspireerd op het populaire Bolleke, maar de brouwmeesters gebruiken meer speciale mouten. Vandaar de donkere kleur. Het bier heeft de perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterd (van de donkere mout).  Het winterse bier blijft beschikbaar tot de voorraad strekt. Je vindt het bier exclusief op de brouwerij, waar je het bier – net als alle andere De Koninckbieren trouwens –  in een crowler (1 liter blik) mee naar huis kan meenemen. Combineer het ophalen van je crowler meteen met een brouwerijbezoek, want beerlovers, De Koninck fans of dagjestoeristen kunnen steeds de Stadsbrouwerij bezoeken tijdens een interactieve tour. Je reserveert best op voorhand je ticket en een tijdslot.

Tasting Notes
Alcohol: 6.8 %
Bitterheid: 21 EBU
Stijl: Winterbier
Aroma: Perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterde aroma’s van de donkere mout
Hop: Saaz-Saaz
Looks: Diep amberkleurig en licht troebel met een crèmekleurige schuimkraag

Praktisch over het brouwerijbezoek :
Het is verplicht op voorhand tickets en een tijdslot te reserveren
Dat kan online www.dekoninck.be of telefonisch 03 866 96 90

Advertentie