Twaalf jaar na de lancering van het succesbier Omer traditional blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met een uniek ‘limited edition” bier op de markt. De vijfde generatie Omer Vander Ghinste, verpersoonlijkt in de jonge ‘dauphin’ Omer Gery (zoon van Omer Jean), heeft samen met de creatieve brouwers een absoluut uniek bier op de markt gebracht. De brouwerij is dan ook heel trots op Omer brut nature. Omer forever, of zoals het in het West-Vlaams dialect wordt gezegd: oe mèr omer oe beter.

Omer brut nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en levendig bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak. De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten, vergen een brouwproces van minimum 8 weken.

Nog voor de vijfde generatie ‘Omer’ in 2019 zijn intrede in de brouwerij maakte, was de zoon van CEO Omer-Jean al enkele jaren bezig met onze jonge, creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken. Het moest een uniek bier worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Het nieuwe bier heet een echt pareltje te zijn op brouwtechnisch vlak.

Links : Omer Jean Vander Ghinste, rechts : Omer Gery Vander Ghinste, centraal : Jean Blaute (foto : Made in)

Het nieuwe bier wordt gezien als een ideaal aperitief, maar gaat even goed combineren bij bepaalde voorgerechten en hoofdgerechten. Denk maar aan een carpaccio van rund of Sint-Jakobsnootjes in een romige saus. Het bier zal volgens kenners de smaken perfect complementeren en tegelijk de gerechten verfrissen, zonder dat de delicate smaken van deze eerder lichte voorgerechten weggeduwd worden.

Het nieuwe bier exclusief verkrijgbaar bij de drankenhandel (overzicht klik hier) en op de webshop (www.omershop.be) van Omer Vander Ghinste.

Bron : http://www.made-in.be – Karel Cambien

Advertentie