Trappistinnen doen Westmalle Dubbel in verzorgingsproducten

 NATIONAAL23 november, 2020Door Bart De bruynRuim een jaar geleden lanceerden de zusters-trappistinnen van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht een shampoo waaraan 10% donker bier werd toegevoegd. Door dat succes hebben ze nu een volledige verzorgingslijn met Westmalle Dubbel ontwikkeld. Naast de shampoo is er nu ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met trappistenbier.

Volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten trappistenkloosters zelfbedruipend en onafhankelijk zijn. Daarom zijn de Brechtse monialen in 1964 afwasmiddel beginnen produceren. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Met de bescheiden opbrengst van deze producten voorzien de trappistinnen in hun levensonderhoud.

Vorig jaar onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, stelden ze tevens een trappistenbiershampoo met conditioner-effect voor.

“Toen bleek hoe goed onze Westmalle Dubbel Shampoo bij onze klanten aansloeg, rijpte het plan om ook andere verzorgingsproducten met trappistenbier te ontwikkelen. Wetenschappelijk onderbouwde studies hebben immers aangetoond dat de polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier goed zijn voor huid en haar”, zegt Zuster Katharina, abdis van de abdij.

Voor wie twijfelt: de Westmalle Dubbel Shampoo ruikt niet naar bier. “Tijdens het productieproces worden de vloeibare shampoo, douchegel, handzeep en bodylotion licht geparfumeerd waardoor ze een heel aangename geur hebben.”

De Westmalle Dubbel shampoo en -douchegel zijn verkrijgbaar in beugelflessen van 33 cl. De vloeibare handzeep en -van de trappistenbierlijn worden gebotteld in dispensers van 25 cl. Ze zijn verkrijgbaar in de abdijwinkel of via de webshop http://www.trapp.be.

Bron : http://www.made-in.be – Bart De bruyn

Advertentie