Brouwerij Haacht doet intrede in Canada

Brouwerij Haacht wil met zijn bieren voet aan de grond krijgen in Noord-Amerika en neemt in die optiek Microbrasserie de l’Île d’Orléans in Canada over. Het bedrag werd niet bekendgemaakt, maar de brouwerij uit Boortmeerbeek financiert de deal met eigen middelen.

iledorleans1

Haacht produceert momenteel 22 bieren: vier pilsbieren (waaronder Primus), vier abdijbieren (waaronder Tongerlo), vijf speciaalbieren (waaronder Keizer Karel), drie fruitbieren, drie tafelbieren en een witbier, amberbier en alcoholvrij bier. Die wil de brouwerij Haacht lanceren in Noord-Amerika.

“Via importeurs lukte het ons niet goed”, zegt topman Frédéric van der Kelen. “Zelfs als de overname geen succes wordt, heeft dat nog geen zware gevolgen voor onze financiën.

Brouwerij Haacht moest het tot dusver vooral hebben van Frankrijk en Nederland, naast thuismarkt België. Microbrasserie de l’Île d’Orléans is een kleine brouwerij met een jaarproductie van zowat 3.000 hectoliter. “We gaan de capaciteit zo snel mogelijk verdubbelen en de brouwerij moderniseren om de kwaliteit te verhogen.”

Het is niet de bedoeling om de bieren van Microbrasserie de l’Île d’Orléans zoals Abel Turcault in ons land te lanceren.

brasserie_iledorleans_2

bron : www.madeinvlaamsbrabant.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s