Gentse start-up zet Belgische speciaalbieren op de kaart

Minder bekende Belgische bieren in de kijker zetten: daar draait BeerSelect om. Gentse student-ondernemers Wout Meuleman (21 – Oosterzele), Kasper Peeters (21 – Moerbeke-Waas) en Miel Bonduelle (20 – Deinze) zijn een half jaar geleden gestart met dit concept. Aan de hand van een webshop kan iedereen onbekende brouwparels leren kennen.

Wout Meuleman
Miel Bonduelle en Kasper Peeters

Wout: “Ik ben op het idee gekomen omdat ik heel veel mensen ken die wel een favoriet bier hebben maar hier niet gemakkelijk toegang tot krijgen. Daardoor grijpen ze meestal terug tot de traditionele, commerciële merken. Daarom dacht ik dat het een interessant concept was om mensen de opportuniteit te geven om via een online platform hun favoriete bier te bestellen en gratis aan huis te laten leveren.’’

Die gedachtegang werd omgezet tot een operationeel concept op de jaarbeurs te Gent op 10 september 2016. Sindsdien levert BeerSelect bierpakketten aan huis. Hierbij zijn er drie soorten: proefboxen, cadeauboxen en een pakket dat je zelf kan samenstellen.

Miel: “We willen de liefhebbers een echte bierervaring geven. Daarom focussen we ons op bieren afkomstig uit kleine en middelgrote brouwerijen. Omdat het onbekendere bieren zijn voorzien we ook telkens informatie over de bieren enerzijds, en de brouwerijen anderzijds.

En het concept slaat aan. In enkele maanden verkochten de studenten reeds meer dan 750 pakketten. Sinds kort levert BeerSelect ook in Nederland, om nog meer mensen te laten genieten van onze Belgische biercultuur.

Kasper: “Sinds het begin hebben we altijd geluisterd naar onze klanten. Zo was er veel vraag naar bepaalde bieren, en waar ze die konden bijbestellen. Daarom kunnen liefhebbers sinds februari een pakket vullen met 18 bieren naar keuze, onze B-Choice. Bij deze box zit telkens een gratis foodpairing gids. Daar worden alledaagse gerechtjes klaargemaakt met onze speciaalbieren.”

Leer jij graag eens een nieuw biertje kennen? Laat je verrassen en probeer BeerSelect op http://www.beerselect.be!

Info :

BeerSelect – Gent

www.beerselect.be

www.facebook.com/BeerSelect

info@beerselect.be

Advertenties

Een gedachte over “Gentse start-up zet Belgische speciaalbieren op de kaart

  1. ‘Libidus happy ending beer’ zit ook in het assortiment van beerselect.
    Op libidus.be vind u alle informatie over dit unieke romantisch bierconcept waarbij de genieten van het bier met elkaar centraal staat. Dorstige groeten Anita en Joeri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s