Brouwerij Het Anker brengt onder de naam Gouden Carolus Indulgence elk jaar een serie gelimiteerde bieren op de markt met wisselende inhoud. Funken, Duits voor vonk, is de 6e smaakexpressie uitgegeven onder dit label.

Deze editie verenigt op elegante wijze de Duitse traditie van ‘Rauchbier’ (gerookt bier) met de goed uitgebalanceerde smaken van onze Belgische biercultuur. Tijdens het brouwproces wordt een deel van de mout vervangen door ‘peated malt’ (gerookte mout). Dit resulteert in een amberkleurig bier met een kruidige en pittige hopsmaak, aangevuld met een zachte fruitigheid en subtiel rokerige toets die nog lang blijft nazinderen.
Deze Belgische interpretatie van een gerookt bier is alvast het ‘vonkje’ dat de lont doet ontbranden richting 2021, wanneer er ook een gerookte smaakexpressie van Gouden Carolus Single Malt whisky zal worden uitgebracht.
Gouden Carolus Indulgence – Funken is vanaf vandaag 4 september te koop in verschillende drankenhandels in heel België, in de Colruyt supermarkten en in de brouwerij- en stokerijwinkel.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Ward Bosmans

Advertentie