dEuSt Events en slagerij Ceursters-Daneels uit Oud-Turnhout brengen de blonde triple Rundskop op de markt. Daarvoor werken ze samen met brouwerij Het Nest, ook gevestigd in Oud-Turnhout.

Jan Hertogs en Bert Dewinter begonnen 5 jaar geleden met dEuSt Events. “Het is begonnen met een mobiele retrobar voor korte krachtige recepties aan de kerk of het stadhuis na een huwelijk”, vertelt Jan. “Al gauw kwam de vraag om ook volledige feesten te organiseren. Ondertussen richten we ons nog uitsluitend op bedrijfsfeesten op maat en op originele outdoor sfeerbeleving voor huwelijks- tuinfeesten. Voor de catering werken we samen met partners.”

Vorig jaar stelde dEuSt Events een mocktail voor, dit jaar een gloednieuw bier. “Filip Ceursters en Carolien Daneels van de gelijknamige slagerij in Oosthoven bleken ook op zoek te zijn naar een bier voor in hun eigen gerechten. We zijn samen rond de tafel gaan zitten en het resultaat is de Rundskop, een blonde triple met frisse citrustoets. De naam verwijst naar de zelf gekweekte koeien waarmee Filip en Carolien werken.”

Rundskop doet uiteraard ook denken aan de Oscar-genomineerde film met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. “Van het productiehuis kregen we toestemming om de naam te gebruiken als we de verkoop van het bier lokaal houden. De 1.000 liter die we geleverd kregen van brouwerij Het Nest wordt dus enkel verdeeld via dEuSt en de slagerij.”

Bron : http://www.madeinkempen.be – Dominique Depreeuw

Advertentie